Holistische therapie voor volwassenen

Loop je ergens vast in je leven? Of blijf je in patronen hangen die niet werken?

Vind je het als mama of papa moeilijk om met de emoties van je kind om te gaan?  Of voel je je onzeker in je rol als ouder? 

Je kind spiegelt je gedrag. Jouw gevoelens en jouw pijn, dat wat jij graag wilt verstoppen, laat je kind juist aan je zien. Het laat je zien wat jij mag aankijken in jouw leven.

Ik help je om aan te kijken wat je lastig vindt. Zodat jij krachtig in het leven en/of in je rol als ouder kunt staan. Zodat je een rustigere en liefdevollere ouder kunt zijn en je meer kunt genieten van je kind.

Methodieken:

Stukken die diep in jouw familiesysteem zitten, komen weer in jou en in je kind tot uiting. Met familie opstellingen en gesprekken brengen we je oude patronen in kaart.

We maken een familie opstelling door middel van een tafelopstelling. Met houten poppetjes laat ik je jezelf en je gezin van herkomst, je familie, op een tafel plaatsen.
Je leert hiermee te zien wat jouw plek is binnen je eigen familie. Door dit fysiek neer te zetten wordt er zichtbaar wat er onbewust speelt.

We brengen de onbewuste patronen en onderliggende verhoudingen aan het licht. Je kunt zien hoe dit doorspeelt in je huidige leven en binnen je eigen gezin.

Opstellingen geven je inzichten over je gedrag richting je kind en waar dit vandaan komt.

Als kind kun je allerlei gevoelens hebben ervaren die je nog niet kon verwerken. Om de pijn niet te hoeven voelen heb je waarschijnlijk manieren ontwikkeld om jezelf te beschermen en te overleven. Bijvoorbeeld door je ‘aan te passen’ of door je ‘eigen behoeften te negeren’.

Deze oude, onverwerkte pijn zit in je opgeslagen. In nieuwe situaties kun je als volwassene reageren vanuit het bange, boze of verdrietige kind in jezelf. Vanuit je oude overtuigingen en overlevingsstrategieën.

Binnen de therapie kijken we dit stuk aan. Met innerlijk kind-werk gaan we terug naar je kindertijd. Als volwassene maak je contact met de pijnlijke ervaringen in je jeugd waar je belemmerende overtuigingen, zoals ‘ik kan het toch niet’ of ‘ik ben niet goed genoeg’, zijn ontstaan. Door te erkennen wat er is gebeurd en welke belemmerende overtuigingen hieraan zijn gekoppeld, ontstaat er ruimte voor acceptatie en verwerking. Zo kun je leren om de overtuigingen te plaatsen en je als volwassene hiervan los te maken.

Iedereen heeft gemiste basisbehoeften. Behoeften die bij jou als kind niet geheel vervuld zijn. Het kan gaan om behoeften als erkenning, acceptatie en goedkeuring.
De behoeften die bij jezelf niet vervuld zijn, ga je vaak bij anderen zoeken. Soms ben je jezelf daar nauwelijks van bewust.

Geen enkele ouder kan in alle behoeften voorzien. Dit kan jij niet. En dit konden jouw ouders niet.
Wat je zelf niet hebt gekregen, kun je moeilijker doorgeven. Ik begeleid je om je hier bewuster van te worden. Zodat je kunt leren om meer open te staan voor de behoeften van je kind.

Een massage helpt je om te zakken van je hoofd naar je lichaam, zodat je tot rust kunt komen. De holistische massage werkt ontspannend en zet het lichaam aan het werk om zich te herstellen.

De holistische massage bestaat uit een hoofdmassage, buikmassage en voetmassage. Er kunnen delen van de massage gegeven worden. Bij de massage maak ik gebruik van aromatherapie met essentiële oliën.

Ik kan ook speciale chakra- en meridiaan behandelingen bieden en energetisch reinigen.

Binnen de therapie gebruik ik inzichten vanuit de Yoga. Als gecertificeerd Yin Yoga docent pas ik mijn yogakennis en vaardigheden toe.

Yoga houdingen en meditaties maken je bewuster van je lichaam, je gedachten en je emoties.
Het helpt je om stil te staan en om rustiger te worden in je hoofd.

Als jij als ouder je eigen leerprocessen durft te omarmen maak je ruimte voor je kind om vrijer te kunnen leven.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?
Stel me je vraag en ik neem vrijblijvend contact met je op:

In werksituaties en andere sociale relaties kun je ook met deze thema’s geconfronteerd worden. Ook hier kan ik je in begeleiden.