Holistische therapie voor kinderen

Zit je kind niet lekker in zijn of haar vel?

Is je kind snel overprikkeld?

Reageert je kind vaak boos of verdrietig en weet je niet goed hoe je hem of haar moet helpen?

Met holistische sessies begeleid ik je kind om rustiger te worden. Door te luisteren en te kijken naar wat je kind nodig heeft; mentaal, lichamelijk, emotioneel en energetisch.

Werkwijze

Tijdens mijn behandelingen pas ik verschillende technieken toe en ga ik op zoek naar de diepere oorzaak achter het gedrag of de klacht van je kind.

Methodieken:

Tijdens de behandelingen geef ik je kind de ruimte. Door oprecht en zonder oordeel te luisteren. Een kind wil in de eerste plaats vooral gehoord en gezien worden.

Ik geef praktische tips voor situaties die je kind moeilijk vindt op school, thuis of op andere plekken.

Met cognitieve gedragstherapie stimuleer ik je kind om zich bewust te worden van zijn of haar gedachten en deze te onderzoeken. Kloppen deze wel? Door je kind met een andere bril te leren kijken, komt er ruimte voor positievere gedachten en gedragspatronen.

Yoga helpt je kind om zich bewust te worden van wat het voelt in zijn of haar lichaam.

Als gecertificeerd yoga- en kinderyoga docent pas ik mijn yogakennis toe tijdens de behandeling. Met aandachtoefeningen kan je kind leren om activiteiten met rust en aandacht te doen. Juist voor drukke en gevoelige kinderen is dit heel belangrijk.

De tekeningen van je kind geven een schat aan informatie!

Met speciale opdrachten laat ik je kind tekenen tijdens de sessies. Tekenen is voor kinderen een fijne en ontspannen manier om zich te uiten. Onbewust tekent je kind wat het voelt en laat het daarmee zien wat het nodig heeft.

In tekeningen vertelt je kind hoe het over zichzelf denkt, hoe het tegen de wereld aankijkt en hoe het zich voelt binnen zijn of haar gezin. Het kind tekent vanuit de eigen perceptie, dit hoeft dus niet de realiteit te zijn. Het is wel hoe het kind het op dat moment ervaart.

De informatie uit de tekeningen koppel ik terug in een oudergesprek.
Door te zien wat je kind vertelt met de tekeningen heb je een belangrijk hulpmiddel in handen om je kind verder te helpen.

In onze wereld vol prikkels is het voor kinderen moeilijk om rustig te worden. Zeker als je kind erg gevoelig is.

Met massages help ik je kind om te zakken van het hoofd naar het lichaam en om minder te denken. De massage werkt ontspannend en zet het lichaam aan het werk om zich te herstellen.

De holistische massage bestaat uit een hoofdmassage, buikmassage en voetmassage. Er kunnen delen van de massage gegeven worden. Er wordt altijd afgestemd op wat je kind zelf prettig vindt en aangeeft nodig te hebben. Bij de massage maak ik gebruik van aromatherapie met essentiële oliën.

Als je kind een massage te spannend vindt, kan een voetenbadje al veel rust bieden.

Naast massages kan ik energetisch reinigen met essentiële oliën. Dit helpt je kind om negatieve energie van buitenaf los te laten en zichzelf hier beter tegen te beschermen.

Een fijne geur kan je helpen om je beter te concentreren, je vrolijker voelen en je zelfverzekerder te voelen.

Doormiddel van kaartjes laat ik je kind een geur trekken. Je kind mag lezen wat het betekent en voelen wat dit het met hem of haar doet.
Om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten, laat ik je kind meridiaan punten tappen met positieve woorden en affirmaties. Dit helpt je kind om in zichzelf te geloven.

Ik zet de geuren in bij de massages en energetische behandelingen.
Ook kan ik de geur in een diffuser doen of in een voetenbadje.

 

 

Ouders mogen tijdens de behandelsessies altijd in dezelfde ruimte aanwezig zijn.

Behandelplan

Tijdens de eerste behandelsessie maken we samen een behandelplan en bekijken we welke methodieken we gedurende het traject in willen zetten.

Jullie mogen na de eerste behandelsessie altijd bepalen of de therapie bij jullie past en of jullie deze willen voortzetten.

Belangrijk:

Ik geef geen reguliere psychologische zorg. Bij ernstige klachten zal ik jullie doorverwijzen naar de reguliere ggz en/of jeugdzorg.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Stel me je vraag en ik neem vrijblijvend contact met je op: