Kinderyoga op de basisschool

Ik geef yogalessen rondom een thema of avontuur en neem kinderen hierin mee met speelse oefeningen. Bij de lagere klassen werk ik met avonturen zoals de zee, sprookjes en het oerwoud. Bij de hogere klassen werk ik met thema’s zoals aandacht, emoties en zelfvertrouwen. 

Kinderyoga helpt kinderen om zich bewust te worden van hun lichaam. Het moedigt ze aan om zichzelf te accepteren zoals ze zijn zonder de druk om constant te presteren.

Lessen bestaan uit: 

  • Opwarmers en adem oefeningen 
  • Speelse yoga houdingen
  • Samenspel en massage oefeningen 
  • Een ontspannen meditatie moment 

Locatie 

De lessen geef ik bij voorkeur in de eigen gym-speelruimte van school

Mogelijkheden

Ik geef zowel losse lessen, als pakketten van 3 lessen of 6 lessen. Ook kan ik langere tijd een lesprogramma verzorgen tijdens schooltijd of tijdens het naschoolse programma.

Bestaat uit 3 speelse yogalessen (30 minuten) om kleuters kennis te laten maken met de wereld van yoga.

Door middel van vrolijke oefeningen, avonturen en liedjes neem ik de kinderen mee op yogareis. Ze oefenen met houdingen en ervaren een rustmoment.

Kosten: €90,- excl. BTW

Bestaat uit 3 inspirerende yogalessen (45-60 minuten) om kinderen van de middenbouw kennis te laten maken met yoga.

Bij de middenbouw maak ik een combinatie van avonturen en thema’s. De kinderen oefenen met houdingen en rustmomenten. Ook is er ruimte voor samenwerking tussen de kinderen, met gezamenlijke yoga houdingen en massage oefeningen.

Kosten: €180,- excl. BTW

Bestaat uit 3 inspirerende yogalessen (45-60 minuten) om kinderen van de bovenbouw kennis te laten maken met yoga.

Bij de bovenbouw is er meer diepgang in de les, met thema’s als aandacht, emoties en zelfvertrouwen. De kinderen oefenen met houdingen en rustmomenten. Ook is er ruimte voor samenwerking tussen de kinderen, met gezamenlijke yoga houdingen en massage oefeningen.

Kosten: €180,- excl. BTW

Bestaat uit 6 speelse yogalessen (30 minuten) om kleuters onder te dompelen de wereld van yoga.

Door middel van vrolijke oefeningen, avonturen en liedjes neem ik de kinderen mee op yogareis. Ze oefenen met houdingen en ervaren een rustmoment. Dit uitgebreide pakket maakt het doen van yogaspelletjes en oefenen met rustmomenten meer eigen voor de kleuters.

Kosten: €180,- excl. BTW

Een uitgebreid pakket van 6 inspirerende yogalessen (45-60 minuten) om kinderen van de middenbouw onder te dompelen in de wereld van yoga.

Bij de middenbouw maak ik een combinatie van avonturen en thema’s. De kinderen oefenen met houdingen, rustmomenten. Ook is er ruimte voor samenwerking tussen de kinderen. Door meerdere weken samen aan yoga te doen wordt dit normaler voor kinderen. Ze raken vertrouwd met yogahoudingen en nemen bewuster een rustmoment.

Kosten: €360,- excl. BTW

Een uitgebreid pakket van 6 inspirerende yogalessen (45-60 minuten) om kinderen van de bovenbouw onder te dompelen in de wereld van yoga.

Bij de bovenbouw is er ruimte voor diepgang, zodat thema’s als aandacht, emoties, zelfvertrouwen, dankbaarheid, liefde en samenwerken uitgewerkt kunnen worden. De kinderen oefenen met houdingen en rustmomenten. Ook is er ruimte voor samenwerking tussen de kinderen. Door meerdere weken samen aan yoga te doen wordt dit normaler voor kinderen. Ze raken vertrouwd met yogahoudingen en nemen bewuster een rustmoment.

Kosten: €360,- excl. BTW

Maatwerk en prijzen

Ik bied maatwerk. Zeker bij een klas waar veel onrust is, is het fijn om een periode gericht kinderyoga in te zetten. Ik ga graag in gesprek over de wensen vanuit school.

Voor de yogalessen reken ik een uurtarief van €60 excl. BTW. Afhankelijk van de hulpvraag en reistijd kan er voorbereidingstijd worden gerekend.

Regio 

Ik ben werkzaam in de regio Weert.
Inzet in de regio Eindhoven en Roermond is mogelijk.

Certificering

Ik sta ingeschreven als gecertificeerd kinderyoga docent in het Kinderyoga Academie Register van Helen Purperhart.

Holistische kindertherapie

Naast yogadocent ben ik opgeleid tot Holistisch kindertherapeut en begeleid ik kinderen en gezinnen met holistische en psychosociale therapie. Kijk voor meer informatie onder de tab: therapie.